Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


válogatott

2008.07.04

abár Fabregas napjainkban állandó tagja a spanyol nemzeti csapatnak,a széria már régebben kezdodött. A 2003-as Fifa U17-es Világbajnokságágán,Finnországban Cesc-et a torna legjobb játékosának választották,annak ellenére,hogy o a középpályán játszott. Cesc ezután a remek teljesítmény után 2003-ban eligazolt Angliába, méghozzá egy fovárosi csapathoz, az Arsenal-hoz.

Már ekkor a következo generáció egyik legjobb játékosának tartották,s' 2006-ban a Bajnokok Ligája fináléjában kezdoként kapott szerepet a Barcelona együttese ellen.Még ebben az évben beválogattta Luis Aragonés spanyol szövetségi kapitány a válogatottba egy barátságos mérkozésre,az Elefántcsontpart ellen,ezzel Fabregas ölthette magára a legfiatalabban a spanyol címeres mezt,70 éves történelmük során.

Jól sikerült a debütálása,hiszen nagyszerepe volt az elso találatban,a 3-2-es spanyol gyozelemmel végzodo mérkozésen.

2006.május 15.-én Fabregas-t beválogatták a spanyolok Világbajnokságra készülo keretébe. Két csoportmérkozésen is csak csereként lépett pályára,de így is hozzájárult mind a két sikerhez,a Tunézia és a Szaúd Arábia ellen egyaránt.

Marcos Senna helyett kezdoként lépett pályára Franciaország ellen,ahol 3-1-es vereséget szenvedtek.

Fabregas 2006.június 13.-án beírta magát a spanyol futball történelmébe; o a legfiatalabb játékos,aki pályára lépett a Világbajnokságon,ugyanis a 77.percben Luis Garciát váltotta Ukrajna ellen,a 4-0-ás siker során,mindössze 19 évesen és 41 naposan.

Késobb még a Gilette Fiatal Játékosa címére jelölték,ám ezt a Németországgal Világbajnokságot nyero Lukas Podolski kapta meg.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.