Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


hírek

2008.07.04

Juni.12.:

Fabregas fáradt, de a válogatottért mindent megtenne:

Fárasztó szezonon van túl Cesc Fabregas, az Arsenal ifjú spanyol középpályása. Ígérete szerint az osztrák-svájci labdarúgó Eb-re azonban összeszedi magát, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az első meccsen az oroszok ellen szerzett gólja. A találkozó ritmusát ráadásul csereként beállva kellett felvennie, ehhez pedig végképp nem szokott…
Ilyen szezon után teljesen egyértelmű volt, hogy Cesc Fabregasnak a spanyol válogatottban a helye, noha az ibériaiak esetében, Luis Aragonés miatt nem volt ez mindig egyértelmű. Elég, ha csak Raúl be nem válogatására gondolunk. És bár kivitte az Eb-re a fiatal Arsenalost, a bemutatkozó mérkőzésen csak a padon kezdett Fabregas - beállta után azonban góllal bizonyított.

- A komoly célokkal rendelkező játékosok a legfontosabb pillanatban megrázzák magukat és mindent megtesznek a végső célért - mondta még a találkozó előtt Fabregas. - Én is erre vágyom. A spanyol válogatottal sok nagy célom van még, éppen ezért már most, ezen az Eb-n szeretnénk csúcsra törni. Huszonegy éves vagyok, ez egy remek lehetőség nekem, hogy bizonyítsak. Az utóbbi időben rengeteg kritikát olvastam, de bízom a csapatban és csendben-rendben tesszük inkább a dolgunkat. Mi ezzel bizonyítunk.

Ennek a bizonyításnak, pedig már meg is van az eredménye, mert az oroszok 4-1-es leigázásával hatalmas tettet hajtottak végre az örök ígéretnek tartott spanyolok.

- Ilyen középpályával szerintem remekül ki tudjuk szolgálni a csatárokat, akik nálunk az extraklasszis kategóriát képviselik. Ha mindnyájan a maximumot nyújtjuk, akkor messzire juthatunk - fejezte be eszmefuttatását Fabregas.

 Juni.3.:

Végleges: Fabregas Ágyús marad

A játékostársak szavazatai alapján az idény legjobb fiatal játékosának választották a Premier League-ben. Az európai sztárklubok sorban álltak a kegyeiért, és az Arsenal is mindent megtett, hogy hosszabb távra magához láncolja a fiatal spanyol középpályást. Cesc Fabregas egyértelműen és visszavonhatatlanul sztár lett Angliában.

Fabregas ügynöke Joseba Diaz már hetek, sőt hónapok óta tárgyal az Arsenallal, védence szerződéshosszabbítási ügyét tárgyalva. Az ügyet mindkét fél le szerette volna zárni még a nyári labdarúgó Európa-bajnokság előtt, és a legfrissebb hírek szerint sikerült is a megegyezés, Fabregas aláírta új szerződését az Arsenalallal. A kontraktus szerint a 60 ezer fontos korábbi fizetése helyett 90 ezret keres majd hetente az ifjú spanyol, annyit, amennyit csak a csapat legnagyobbjai, William Gallas és Arséne Wenger menedzser tesznek zsebre – a jelek szerint nagyon megbecsülik tehát a középpályást, igazi galaktikusként kezelve a játékost.
Miután több kulcsjátékos is elhagyta a középpályát, így az Ágyúsok mindenképpen meg szerették volna tartani Wenger egyik kedvencét, akit a Real Madrid mellett további megaklubok is szerettek volna leigazolni.

Az új szerződés 2014-ig köti a klubhoz – tudatta a klub. Thierry Henry az Arsenal ikonja volt, de Fabregas fizetése már most majdnem megközelíti a csatár 100 ezres bérét.

- Maradok Londonban és boldog vagyok, hogy a világ egyik legjobb edzőjével készülök a továbbiakban is – mondta az ünnepi pillanatokban a spanyol. – Örülök, hogy sikerült megegyeznünk, mert jövőre komoly célokat tűztünk ki a csapat elé. Meg szeretnénk nyerni mindent, amit csak lehet.


Máj.19.:

Fabregas hűségesküt tett az Arsenalnak

Az Európa-bajnokságra készülő Cesc Fabregas már a spanyol válogatottal készül a kontinenstornára, de hogy elejét vegye a távozásáról szóló pletykáknak még a szezon végeztével aláírhatja új szerződését az Arsenallal, amelynek értelmében a hírek szerint heti 100 ezer fontot garantálnának a számára.

A spanyol bajnok Real Madrid szerette volna a leginkább haza- és magához csábítani a középpályást, de a királyiak úgy tűnik, ezúttal is lemaradtak az Angliában az Év fiatal labdarúgójának választott Fabregasról.

A játékos annak ellenére bólinthat rá az új feltételekre, hogy még csak két év telt el a 2006-ban kötött nyolc éves szerződéséből, de az Arsenal és a középpályás is olyan nagymértékben volt elégedett az együttműködés részleteivel, hogy még az Európa-bajnokság előtt tető alá hozhatják a fizetésemeléssel járó megállapodást. Az új kontraktus értelmében az eddigi 60 ezer helyett, 100 ezer fontos heti fizetést garantálnának a spanyolnak.

- Fiatal és boldog vagyok a csapatnál - mondta a szerződéshosszabbításról Fabregas. - Nem igazolok nagyobb klubba, hiszen tudom, hogy az Arsenal a legnagyobb! Wenger, olyan nekem a pályán, mint az édesapám. Annak ellenére, hogy Flamini biztosan eligazol, én mindenképpen maradni szeretnék a londoniaknál.

Ápr.30.:

Fabregas lett az Év Fiatal Játékosa Angliában

Cesc Fabregas, az Arsenal 20 éves spanyol tehetsége lett az Év Fiatal Játékosa az Angliai Játékosok Szövetsége (PFA) által rendezett szavazáson. A fiatal spanyol többek között Cristiano Ronaldot megelőzve nyerte el a díjat.

Fabregas kétség kívül megérdemelte az elismerést, hiszen ebben a szezonban ő adta a legtöbb gólpasszt a Premier League-ben, szám szerint tizenkilencet, amely mellé még szerzett hét gólt is. Annak ellenére, hogy idén egyetlen trófeát sem nyert, az Arsenal csapata kiváló szezont tudhat maga mögött, és a díjat elnyerő Fabregas is a csapat erejében látja saját elismerését.

- Nagyon boldog vagyok. Óriási presztízse van ennek a trófeának. Meg kell azonban említenem a csapattársaimat is, hiszen nélkülük nem juthattam volna el idáig – mondta szerényen Fabregas a díjkiosztó után.

A fiatal spanyol sorozatban másodszor nyerte el az elismerő díjat, csakúgy, mint Cristiano Ronaldo a felnőtteknél.

Márc.6.:

Fabregas gólja törte meg a Milant

Cesc Fabregas, az Arsenal 20 éves spanyol tehetsége lett az Év Fiatal Játékosa az Angliai Játékosok Szövetsége (PFA) által rendezett szavazáson. A fiatal spanyol többek között Cristiano Ronaldot megelőzve nyerte el a díjat.

Ezek után Adebayor biztosította be az angolok győzelmét a megzavarodott milánóiak ellen. A hazai pályán 0-0-t játszó Arsenal végig jobban játszott olasz ellenfelénél, és Fabregas kapufája jelezte, hogy győzni jöttek Milánóba Wengerék. Fabregas Adebayor passza után találta telibe a keresztlécet, a 84. percben azonban már pontosabban célzott.

A korábbi Barca-nevelés egyedül indult meg a középpályán, lerázott magáról két védőt, és hajszálpontos lövést eresztett meg Kalac kapujának jobb alsó sarkába. A hosszabbításban Adebayor adta meg a kegyelemdöfést, így az Arsenal megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé.

 

Márc.3.:

Fabregas feledteti Henryt az Arsenalnál

Cesc Fabregas az Arsenal új sztárja. A spanyol játékos Thierry Henry Barcelonába szerződése után fantasztikusan kezdte a szezont, első kilenc bajnokiján hét gólt szerzett és döntő érdemei voltak abban, hogy a londoni klub jelenleg is vezeti a tabellát, 1 ponttal a Manchester United és 9-cel a Chelsea előtt.

A fiatal futballista szerint túlértékelik a szerepét a szenzációs menetelésben.

- Nagyon sokat fejlődtem itt az Arsenalban, főleg a védekező játékom javult sokat - mondta Fabregas. - Nem hiszem, hogy Henry távozása és az én teljesítményem között összefüggés lenne. Én változtam nagyon sokat, a korábbi időszakkal ellentétben most mindent a csapatnak rendelek alá. Régebben gyakran játszottam öncélúan, látványos cseleket akartam bemutatni, most már ez nem fordulhat elő. Sokkal többet védekezek, igyekszem hátul is sokat segíteni. Óriási motivációt jelent nekem, ha a klubért, a többiekért tehetek valamit, ezért a meccseken mindent megteszek a többiek minél több kiszolgálásáért.

 

Febr.15.:

 

33 millió fontot szakíthat Fabregas

Pénteki angol lapértesülések szerint klubrekordot jelentő fizetésért hosszabbíthat szerződést az Arsenal fiatal csillaga, Cesc Fabregas.

A spanyol középpályást a szurkolók a jövő nagy Arsenaljának alapköveként tartják számon és úgy tűnik, nincs ezzel másképp az „Ágyúsok” francia mestere, Arséne Wenger sem. A Sun c. bulvárlap értesülései szerint a menedzser 33 millió fontos szerződéstervezetet tesz le hamarosan játékosa asztalára, mely 2016-ig a londoni klubhoz kötné az ifjú sztárt. Heti fizetése az eddigi 50 ezer fontról 80 ezerre nőne. – 2014-ig szól a szerződésem, de a vezetők jelezték, üljünk le tárgyalni – árulta el Fabregas.

A híresztelések szerint szükség is van Wenger minden igyekezetére, hiszen a Barcelona és a Real Madrid is hevesen környékezi a 20 éves labdarúgót. Bár az angoloknak jó hír, hogy a sokoldalú futballista jól érzi magát Londonban és a napokban ki is jelentette, nem akar visszatérni Barcelonába, ahol 16 éves koráig játszott.

Febr.1.:

 

Fabregas: A győzelmek aranyat érhetnek

Cesc Fabregas, az Arsenal húzóembere felszólította csapattársait, hogy fókuszáljanak az előttük lebegő célra, vagyis arra, hogy sorra nyerjék a mérkőzéseiket a Premier Leagueben. A spanyol szerint a győzelmek aranyat érhetnek.

Fabregas a pályán kívül is vezéregyéniség módjára cselekszik és viselkedik. Legújabb nyilatkozatában arra kéri csapattársait, ne foglalkozzanak semmi mással, csakis az előttük lévő mérkőzésekkel. Az ifjú spanyol válogatott középpályás elmondta, hogy nem érdemes a riválisokkkal foglalkozni, sokkal inkább a mérkőzéseiket kell hozni és akkor meglehet az idény végi elsőség.

- Meglátjuk, hogyan fognak alakulni a dolgok, egy viszont biztos: Sorra kell nyerni a mérkőzéseinket. Nem szabad a többi csapattal foglalkoznunk, magunkkal kell foglalkoznunk. Ha minden hátralévő meccsünket megnyerjük, biztosan bajnokok leszünk - szóltak Fabregas szavai.

 

Jan.8.:

Fabregas: Még sokat kell tanulnom!

Húsz évesen máris a világ legjobb játékosai között tartják számon, de Cesc Fabregas egyáltalán nincs elszállva magától. Állítja, sokat kell még tanulnia, hogy feljebb jusson.
– Nos, még csak 20 éves vagyok – kezdte Fabregas. – Hiszem, hogy sokkal jobb lehetek, és meggyőződésem, hogy sokat fogok még fejlődni.

Nos, még csak 20 éves vagyok – kezdte Fabregas. – Hiszem, hogy sokkal jobb lehetek, és meggyőződésem, hogy sokat fogok még fejlődni. Egyáltalán nem gondolom, hogy tökéletes játékos lennék, annál is inkább, mert tökéletes futballista nem létezik.

– Még Ronaldinho, Eto’o vagy Henry sincs a csúcson, ők is még jobbak lehetnek. Ez a szép a futballban, mindig van feljebb! És ez a célom nekem is. Keményen fogok dolgozni, hogy az Arsenal egyik nagy játékosa lehessek – mondta a fiatal spanyol.

Az Ágyúsok középpályása számára nem az egyéni elismerés a legfontosabb. – Az elsődleges a csapat jó szereplése. A célom, hogy idén nyerjünk egy-két trófeát. Ha így nyerjük a meccseket, sikerülni is fog – folytatta a Real Madrid kiszemeltje, majd hozzátette, reméli, elkerülik a sérülések és az Arsenal csaknem összes mérkőzésén játszhat majd.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

http://www.football7.eoldal.hu/

(http://www.football7.eoldal.hu/, 2009.06.26 19:46)

http://www.football7.eoldal.hu/


Nézz be!!!

Didier

(Drogba, 2009.03.21 08:56)

www.chelseafanatic.mlap.hu nézz be!!!

Chelseafanvagyok

(bubbo, 2008.10.29 14:07)

www.chelseafanatic.eoldal.hu